Menü
 
Oldal információ

Név: Zoe Jones birodalma
Típus: történetek, versek, könyv- és filmajánló
Szerkesztő: Zoe Jones
Nyitás: 2014. december 03.
Kövess Facebook-on vagy Twitter-en.

A kódokért köszönet: Linda DesignLoki / Tom HiddlestonBenicio Del Toro

John TaylorTom Kaulitz

Oded Fehr / Piper Perabo

 

 
Chat
 
Társoldalak


  
Jelentkezhetsz a chatben, de ne bántódj meg, ha mégsem fogadom el.Bár nem Társoldalam, szeretném kiemelni, mert érdemes olvasni:


 

 
Címkék

novella * történet krimi * dráma * vers * haiku * állatok * állatvédelem * családon belüli erőszak * romantika * szerelem * fan fictionLoki * Che Guevara * könyvajánló * filmajánló * csak egy megjegyzés * bemutatkozás
 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.05.23. 12:40
2018.05.20. 11:25
2018.05.13. 16:05
2018.05.04. 21:45
2018.05.03. 11:56
Friss hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2014-12-03
 
Látogatók Online
 
Flag Counter
Flag Counter
 
Frissítések

A Kehely kútja

2014.12.14. 16:14, Zoe Jones


 

1. fejezet

Február 1., Ebendorf

A pap a jéghideg padlón feküdt.

Álmélkodó, hófehér arca szinte egybeolvadt a több száz éves kőlapokkal, amelyeken szétvetett végtagokkal elnyúlt. A félig megalvadt vértócsa sötétvörös glóriaként vette körül ősz fejét. Szeme tágra nyílt, vékony ajkai kerekedő „o” betűt formáztak. Mintha meglepődött volna azon, hogy elcsúszott és hátraesett. Az mindenesetre azonnal kiderült, hogy nem egyszerű baleset történt, mivel a szívéből egy ezüstös pengéjű athame állt ki. A férfi mellkasán a fegyver körül a feketére alvadt vér virágalakot formált, egy csepp a pengére is jutott.

Ismerhette az elkövetőt, mert a karjait és a kezeit nem védekező pozícióban tartotta, hanem lazán a teste mellett. A meglepetés ereje óriási lehet, azonban soha nem írhatja felül a védekezési ösztönöket, gondolta Lara Frühlingen.

A karcsú nyomozónő önkéntelenül a tarkóján kontyba tűzött, meggyvörösre festett hajához nyúlt. Bár már elmúlt hétéves, még mindig megnyugtatta, amikor ébredés után és lefekvés előtt a nővérétől kapott borostyánszínű hajkefével fésülgette a haját, vagy amikor egy tincset csavargatott az ujja köré töprengés vagy álmodozás közben. Az ovális arcához jól illő, vékony, fekete keretes szemüvegének lencséje mögött mélybarna szempárja kutatóan pásztázta az előtte elnyúló holttestet.

Az idős férfi ruházata és testhelyzete nem árulkodott arról, hogy dulakodott volna a támadójával. Makulátlanul tiszta reverendájával éles ellentétben olcsó bőrcipőjének talpára megszáradt sárdarabok tapadtak – a betonozott út helyett véletlenül belelépett a rövid zápor után felázott földbe. A gyilkos azonban gondosan ügyelt a lépteire: a templom előterében csupán a pap cipőjének sáros lenyomata látszott halványan.

Az ötven év körüli, mackós testalkatú rendőrtiszt, aki Lara érkezésekor Kim Kellner néven mutatkozott be, most közelebb lépett hozzá.

Összehúzott szempárjából és abból, ahogyan a szája sarkát rágcsálta, látszott, hogy megviselte a haláleset, mivel közelebbről ismerhette az áldozatot, talán rendszeresen járt misére is. Idegesen beletúrt rövidre vágott szőke hajába és halkan megjegyezte:

- Ez micsoda? Még sohasem láttam ilyen tőrt!

Valóban gyönyörű darab volt. Ezüst markolatába kelta stílusú inda- és levélmintákat véstek, amelyek kacskaringós alakzatban fonódtak össze. A lenyűgöző díszítés a penge felső részén is folytatódott, háromujjnyira a markolat alatt. Vadonatújnak látszott, mintha csupán néhány pillanattal korábban húzták volna elő a tokjából.

- Ez nem egy hétköznapi tőr. Ez egy athame.

Kellner kíváncsian pillantott Larára.

- És az mi?

- Egy különleges, felszentelt kés. A boszorkányok használják a különböző mágikus tevékenységeik során.

- Boszorkány? – Kellner meglepetten lehalkította a hangját, úgy tette hozzá – Úgy érti, mint a mesében?

Lara elmosolyodott.

- Boszorkányok nemcsak a mesében léteznek – jegyezte meg, majd hagyta, a férfi hadd eméssze meg magában az információkat. Körülnézett.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg