Menü
 
Oldal információ

Név: Zoe Jones birodalma
Típus: történetek, versek, könyv- és filmajánló
Szerkesztő: Zoe Jones
Nyitás: 2014. december 03.
Kövess Facebook-on vagy Twitter-en.

A kódokért köszönet: Linda DesignLoki / Tom HiddlestonBenicio Del Toro

John TaylorTom Kaulitz

Oded Fehr / Piper Perabo

 

 
Chat
 
Társoldalak


  
Jelentkezhetsz a chatben, de ne bántódj meg, ha mégsem fogadom el.Bár nem Társoldalam, szeretném kiemelni, mert érdemes olvasni:


 

 
Címkék

novella * történet krimi * dráma * vers * haiku * állatok * állatvédelem * családon belüli erőszak * romantika * szerelem * fan fictionLoki * Che Guevara * könyvajánló * filmajánló * csak egy megjegyzés * bemutatkozás
 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.05.23. 12:40
2018.05.20. 11:25
2018.05.13. 16:05
2018.05.04. 21:45
2018.05.03. 11:56
Friss hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2014-12-03
 
Látogatók Online
 
Flag Counter
Flag Counter
 
Frissítések

M Butterfly / Pillangó úrfi

2015.01.21. 22:22, Zoe JonesAz 1993-ban készült romantikus dráma forgatókönyvét David Henry Hwang írta saját, azonos című színdarabja alapján, amely egy igaz történetet dolgoz fel.  A neves kanadai rendező, David Cronenberg a film középpontjába a francia diplomata, René Gallimard és a pekingi operaénekes, Song Liling különös kapcsolatát helyezi, a politikai történések pedig kissé a háttérbe szorulnak.

René Gallimard (Jeremy Irons) az 1960-as években a kommunista Kína fővárosába, Pekingbe kap kinevezést, ott végzi unalmas munkáját, miközben a felesége a lakásban unatkozik. Az egyetlen szórakozást a követségi partik jelentik. A visszahúzódó természetű férfinek el kell szenvednie a társai megvetését és lenézését, így a munkába menekül.

Az egyik összejövetelen fellép egy helyi előadóművész, a pekingi opera egyik énekesnője, Song Liling (John Lone fantasztikus alakításában), akibe Gallimard első látásra beleszeret. Az előadás után beszélgetésbe elegyednek és a férfit teljesen elbűvöli a rejtélyes, intelligens nő. Rövid társalgásuk után Song meghívja, hogy legközelebb látogassa meg őt a pekingi operában - erre hamarosan sor is kerül. Újabb találkozók és hosszú beszélgetések következnek, a kapcsolatuk pedig egyre inkább elmélyül. Az egykor félénk Gallimard egyre magabiztosabb és merészebb, minél közelebb engedi magához őt a titokzatosságát mindvégig megőrző Song.
Amit azonban Gallimard nem tud (vagy nem akar tudni), az, hogy Song valójában férfi (a hagyományos pekingi operában minden szerepet férfiak alakítanak, akiket kicsi gyermekkoruktól kezdve erre képeznek ki) és egyúttal kínai kém, akinek az a feladata, hogy minél több hasznos információt húzzon ki belőle - és ezért szó szerint bármire képes.
Szerelmi történetük azután is folytatódik, hogy Gallimardnak vissza kell térnie Franciaországba, Song pedig egy időre munkatáborba kerül - amint kiszabadul, követi a francia férfit, összeköltöznek és ő folytathatja a kémtevékenységét.
Amikor Gallimard lebukik és árulás vádjával a bíróság elé kerül, szembe kell néznie az igazsággal: hogy a szerelme valójában férfi. Ezt azonban képtelen feldolgozni, ezért a címben szereplő Pillangókisasszony szerepét ölti magára és a képzeletbeli szerelemért öngyilkosságot követ el a börtönben.

A filmet már a különleges és izgalmas története miatt is érdemes megtekinteni, és nem hagyható szó nélkül a lenyűgöző zene, a pekingi opera világába való titkos betekintés, valamint a csodálatos jelmezek sem.
John Lone fantasztikus játékára, ahogyan minden gesztusában, mozdulatában, arckifejezésében képes tökéletesen megeleveníteni egy nőt, nem találhatunk elegendő dicsérő jelzőt. Még a hangját is el tudta változtatni, hogy úgy hangozzon, mintha egy nő beszélne. (Ez csak az eredeti nyelven élvezhető, mert a bravúr nem sikerülhetett a magyar szinkronszínésznek. Lone a pekingi opera világában nőtt fel, ennek tudatában nem meglepő, milyen átváltozásokra volt képes a szerep kedvéért.)


 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!