Menü
 
Oldal információ

Név: Zoe Jones birodalma
Típus: történetek, versek, könyv- és filmajánló
Szerkesztő: Zoe Jones
Nyitás: 2014. december 03.
Kövess Facebook-on vagy Twitter-en.

A kódokért köszönet: Linda DesignLoki / Tom HiddlestonBenicio Del Toro

John TaylorTom Kaulitz

Oded Fehr / Piper Perabo

 

 
Chat
 
Társoldalak


  
Jelentkezhetsz a chatben, de ne bántódj meg, ha mégsem fogadom el.Bár nem Társoldalam, szeretném kiemelni, mert érdemes olvasni:


 

 
Címkék

novella * történet krimi * dráma * vers * haiku * állatok * állatvédelem * családon belüli erőszak * romantika * szerelem * fan fictionLoki * Che Guevara * könyvajánló * filmajánló * csak egy megjegyzés * bemutatkozás
 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.05.23. 12:40
2018.05.20. 11:25
2018.05.13. 16:05
2018.05.04. 21:45
2018.05.03. 11:56
Friss hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2014-12-03
 
Látogatók Online
 
Flag Counter
Flag Counter
 
Frissítések

Merry Christmas, Mr Lawrence

2015.02.05. 10:50, Zoe JonesMerry Christmas, Mr Lawrence / Boldog karácsonyt, Mr Lawrence

Az 1983-ban készült filmdrámát a világhírű japán rendező, Nagisa Oshima készítette Sir Laurens van der Post két háborús könyve, a The Seed and the Sower (1963) és a The Night of the New Moon (1970) alapján, amelyek a második világháború alatt szerzett tapasztalatait írják le.
A főszerepet alakító remek színészek között olyan ismert neveket találunk, mint az ezerarcú brit énekes, zenész és színész David Bowie, a szintén sokoldalú japán zenész-zeneszerző, Ryuichi Sakamoto (ő készítette a film zenéjét is) és a világszerte jól ismert japán színész-rendező, Takeshi Kitano.
A felkavaró és gondolkodásra késztető dráma kihagyhatatlan alkotás, bár véleményem szerint bizonyos szellemi életkor alatt nem ajánlott.

A történet Jáva szigetén, egy japán hadifogolytáborban játszódik a második világháború idején. Négy férfi kapcsolatát kísérhetjük figyelemmel: Jack Celliers, a lázadó szellemű és fájdalmas titkot őrző új-zélandi őrnagy (David Bowie) és Yonoi kapitány, a tábor fiatal, keménykezű parancsnoka (Ryuichi Sakamoto) egymással való küzdelmét, valamint a japánul remekül beszélő John Lawrence brit tizedes (Tom Conti) és a látszólag brutális, mégis emberi Hara őrmester (Takeshi Kitano) különös barátságát.

Celliers-t a lelkiismeret-furdalás, Yonoi kapitányt a szégyen kínozza. Celliers elárulta a kisöccsét, Yonoi pedig úgy érzi, hogy elárulta a bajtársait, amiért - önhibáján kívűl, mivel akkoriban Mandzsúriában kellett szolgálatot teljesítenie - nem lehetett ott velük Tokióban a [z 1936.] február 26-i felkelésen. A japán kapitány megérzi, hogy Celliers-t hasonló fájdalom gyötri és részben ez vonzza őt hozzá. A csodálat és a homoerotikus vonzódás mellett azonban képes annyira feldühödni Celliers lázadó viselkedésén, hogy a legszigorúbb büntetéssel sújtja - miközben a japán katonai becsületkódex és a saját érzelmei között vívódik. A kettejük közötti kapcsolat végül egy felkavaró drámai jelenetbe, majd tragédiába torkollik.

Lawrence és Hara furcsa barátsága szintén tiszteleten és csodálaton alapul, de nem mentes az erőszaktól. A japán őrmester csodálja a brit férfi higgadtságát és azt, hogy képes volt elsajátítani az ő bonyolult nyelvét, időnként segít neki, mégis nem mulasztja el az alkalmat a megalázásra, ha úgy érzi, hogy Lawrence nem igazi katonaként viselkedik. 1946-ban, a háború befejezése után a sorsába beletörődött Hara a szövetségesek egyik börtönében várja a kivégzése napját, amikor Lawrence meglátogatja. Rövid beszélgetés és emlékezés után válnak el, és ekkor hangzik el másodszor a film címeként ismert Boldog karácsonyt, Mr Lawrence.Még nincs hozzászólás.
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!