Menü
 
Oldal információ

Név: Zoe Jones birodalma
Típus: történetek, versek, könyv- és filmajánló
Szerkesztő: Zoe Jones
Nyitás: 2014. december 03.
Kövess Facebook-on vagy Twitter-en.

A kódokért köszönet: Linda DesignLoki / Tom HiddlestonBenicio Del Toro

John TaylorTom Kaulitz

Oded Fehr / Piper Perabo

 

 
Chat
 
Társoldalak


  
Jelentkezhetsz a chatben, de ne bántódj meg, ha mégsem fogadom el.Bár nem Társoldalam, szeretném kiemelni, mert érdemes olvasni:


 

 
Címkék

novella * történet krimi * dráma * vers * haiku * állatok * állatvédelem * családon belüli erőszak * romantika * szerelem * fan fictionLoki * Che Guevara * könyvajánló * filmajánló * csak egy megjegyzés * bemutatkozás
 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.05.23. 12:40
2018.05.20. 11:25
2018.05.13. 16:05
2018.05.04. 21:45
2018.05.03. 11:56
Friss hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2014-12-03
 
Látogatók Online
 
Flag Counter
Flag Counter
 
Frissítések

M Butterfly / Pillangó úrfi

2015.01.21. 22:22, Zoe JonesAz 1993-ban készült romantikus dráma forgatókönyvét David Henry Hwang írta saját, azonos című színdarabja alapján, amely egy igaz történetet dolgoz fel.  A neves kanadai rendező, David Cronenberg a film középpontjába a francia diplomata, René Gallimard és a pekingi operaénekes, Song Liling különös kapcsolatát helyezi, a politikai történések pedig kissé a háttérbe szorulnak.

René Gallimard (Jeremy Irons) az 1960-as években a kommunista Kína fővárosába, Pekingbe kap kinevezést, ott végzi unalmas munkáját, miközben a felesége a lakásban unatkozik. Az egyetlen szórakozást a követségi partik jelentik. A visszahúzódó természetű férfinek el kell szenvednie a társai megvetését és lenézését, így a munkába menekül.

Az egyik összejövetelen fellép egy helyi előadóművész, a pekingi opera egyik énekesnője, Song Liling (John Lone fantasztikus alakításában), akibe Gallimard első látásra beleszeret. Az előadás után beszélgetésbe elegyednek és a férfit teljesen elbűvöli a rejtélyes, intelligens nő. Rövid társalgásuk után Song meghívja, hogy legközelebb látogassa meg őt a pekingi operában - erre hamarosan sor is kerül. Újabb találkozók és hosszú beszélgetések következnek, a kapcsolatuk pedig egyre inkább elmélyül. Az egykor félénk Gallimard egyre magabiztosabb és merészebb, minél közelebb engedi magához őt a titokzatosságát mindvégig megőrző Song.
Amit azonban Gallimard nem tud (vagy nem akar tudni), az, hogy Song valójában férfi (a hagyományos pekingi operában minden szerepet férfiak alakítanak, akiket kicsi gyermekkoruktól kezdve erre képeznek ki) és egyúttal kínai kém, akinek az a feladata, hogy minél több hasznos információt húzzon ki belőle - és ezért szó szerint bármire képes.
Szerelmi történetük azután is folytatódik, hogy Gallimardnak vissza kell térnie Franciaországba, Song pedig egy időre munkatáborba kerül - amint kiszabadul, követi a francia férfit, összeköltöznek és ő folytathatja a kémtevékenységét.
Amikor Gallimard lebukik és árulás vádjával a bíróság elé kerül, szembe kell néznie az igazsággal: hogy a szerelme valójában férfi. Ezt azonban képtelen feldolgozni, ezért a címben szereplő Pillangókisasszony szerepét ölti magára és a képzeletbeli szerelemért öngyilkosságot követ el a börtönben.

A filmet már a különleges és izgalmas története miatt is érdemes megtekinteni, és nem hagyható szó nélkül a lenyűgöző zene, a pekingi opera világába való titkos betekintés, valamint a csodálatos jelmezek sem.
John Lone fantasztikus játékára, ahogyan minden gesztusában, mozdulatában, arckifejezésében képes tökéletesen megeleveníteni egy nőt, nem találhatunk elegendő dicsérő jelzőt. Még a hangját is el tudta változtatni, hogy úgy hangozzon, mintha egy nő beszélne. (Ez csak az eredeti nyelven élvezhető, mert a bravúr nem sikerülhetett a magyar szinkronszínésznek. Lone a pekingi opera világában nőtt fel, ennek tudatában nem meglepő, milyen átváltozásokra volt képes a szerep kedvéért.)


 

Még nincs hozzászólás.
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!