Menü
 
Oldal információ

Név: Zoe Jones birodalma
Típus: történetek, versek, könyv- és filmajánló
Szerkesztő: Zoe Jones
Nyitás: 2014. december 03.
Kövess Facebook-on vagy Twitter-en.

A kódokért köszönet: Linda DesignLoki / Tom HiddlestonBenicio Del Toro

John TaylorTom Kaulitz

Oded Fehr / Piper Perabo

 

 
Chat
 
Társoldalak


  
Jelentkezhetsz a chatben, de ne bántódj meg, ha mégsem fogadom el.Bár nem Társoldalam, szeretném kiemelni, mert érdemes olvasni:


 

 
Címkék

novella * történet krimi * dráma * vers * haiku * állatok * állatvédelem * családon belüli erőszak * romantika * szerelem * fan fictionLoki * Che Guevara * könyvajánló * filmajánló * csak egy megjegyzés * bemutatkozás
 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.05.23. 12:40
2018.05.20. 11:25
2018.05.13. 16:05
2018.05.04. 21:45
2018.05.03. 11:56
Friss hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2014-12-03
 
Látogatók Online
 
Flag Counter
Flag Counter
 
Frissítések

A Kehely kútja

2015.02.22. 15:25, Zoe Jones


 

Az aprócska kőtemplomban minden lámpa égett és vakítóan megvilágították a legkisebb sarkot is. A hófehérre meszelt falakat nem díszítette festmény vagy szobor, csupán hat széles ablak. A két sorban álló, egyszerű, mogyoróbarna padokat fényesre koptatta az idő, színük kihangsúlyozta az épület kopárságát. A templom hűvösen meztelennek hatott, ám az oltár látványa mindent felülmúlt.

A halványsárga csipkével szegélyezett búzavirágkék oltárterítőn egy színarany feszület állt, kétoldalán két-két magas gyertyával aranyozott tartójában. Mögötte, a boltíves benyílóban gyönyörűen megfestett jelenet mutatta a hófehér ruhába és vörös köpenybe öltözött, gyöngéd tekintetű Jézust, amint egy előtte térdeplő idős férfit áldott meg. A festményt hozzáillő lakkozott fa keretezte, tetején egy arany kereszttel.

Első pillantásra úgy látszott, hogy nem történt rablás, hiszen az értékes kegytárgyak a helyükön voltak és a festményt sem bolygatta senki. De vajon ki és miért akarna megölni egy falusi papot?


Az atya fekete télikabátja, kalapja és fekete-fehér csíkos, vastag kötött sálja az utolsó pad lapján hevert, ahová az érkezése után helyezte. Annyi bizonyos, hogy nem a vagyonáért gyilkolták meg, hiszen a ruházata alapján nem dúskálhatott a pénzben, vélte Lara.

Ismét az oltárképre irányította a tekintetét és elmélázott.

Az athame jelenléte különös érzéssel töltötte el. A nyomozóként eltöltött kilenc esztendő már megtanította arra, hogy néha a legegyszerűbbnek látszó ügyek a legbonyolultabbak. Azt is tudta, hogy a modern világban is megtörténnek hihetetlen dolgok, és hogy semmit nem szabad elvetni azon az alapon, hogy „mese”.

Miért kellett meghalnia az idős papnak? Hogyan került a mellkasába egy boszorkány tőre? Vallási bosszú vagy személyes ellentét áldozata lett az atya?

Kellner ismét megszólalt.

- Nemsokára megérkeznek a halottszállítók, Frühlingen nyomozó.

Lara bólintott és a kezeit sötétszürke szövetkabátjának zsebébe mélyesztette. Odabenn nem fázott – csupán egy biztonságot nyújtó mozdulat része volt.

- Remek. Remélhetőleg a társam még előttük ideér. Szeretném, ha ő is megvizsgálná a testet, mielőtt elszállítják.

Kíváncsi lett volna, hol késlekedik Tom ennyi ideig.

Magdeburgban este fél kilenc után véget ért a csúcsidőszak és csillapodott a forgalom, hiszen akkorra a legtöbb ember már hazaért a munkahelyéről. Nagyon remélte, hogy a sebességimádó társa nem szenvedett balesetet valahol útközben. A szíve mélyén azonban sejtette, hogy csakis egy újabb randevú állhat a háttérben.

Kellner rendőrtiszt együtt érzően megjegyezte:

- Talán dugóba került, azért késik.

Erre Lara nem vett volna mérget, mégis bólintott.

Még nincs hozzászólás.
 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!