Menü
 
Oldal információ

Név: Zoe Jones birodalma
Típus: történetek, versek, könyv- és filmajánló
Szerkesztő: Zoe Jones
Nyitás: 2014. december 03.
Kövess Facebook-on vagy Twitter-en.

A kódokért köszönet: Linda DesignLoki / Tom HiddlestonBenicio Del Toro

John TaylorTom Kaulitz

Oded Fehr / Piper Perabo

 

 
Chat
 
Társoldalak


  
Jelentkezhetsz a chatben, de ne bántódj meg, ha mégsem fogadom el.Bár nem Társoldalam, szeretném kiemelni, mert érdemes olvasni:


 

 
Címkék

novella * történet krimi * dráma * vers * haiku * állatok * állatvédelem * családon belüli erőszak * romantika * szerelem * fan fictionLoki * Che Guevara * könyvajánló * filmajánló * csak egy megjegyzés * bemutatkozás
 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.05.23. 12:40
2018.05.20. 11:25
2018.05.13. 16:05
2018.05.04. 21:45
2018.05.03. 11:56
Friss hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2014-12-03
 
Látogatók Online
 
Flag Counter
Flag Counter
 
Frissítések

A Kehely kútja

2015.02.22. 15:25, Zoe Jones


 

Az aprócska kőtemplomban minden lámpa égett és vakítóan megvilágították a legkisebb sarkot is. A hófehérre meszelt falakat nem díszítette festmény vagy szobor, csupán hat széles ablak. A két sorban álló, egyszerű, mogyoróbarna padokat fényesre koptatta az idő, színük kihangsúlyozta az épület kopárságát. A templom hűvösen meztelennek hatott, ám az oltár látványa mindent felülmúlt.

A halványsárga csipkével szegélyezett búzavirágkék oltárterítőn egy színarany feszület állt, kétoldalán két-két magas gyertyával aranyozott tartójában. Mögötte, a boltíves benyílóban gyönyörűen megfestett jelenet mutatta a hófehér ruhába és vörös köpenybe öltözött, gyöngéd tekintetű Jézust, amint egy előtte térdeplő idős férfit áldott meg. A festményt hozzáillő lakkozott fa keretezte, tetején egy arany kereszttel.

Első pillantásra úgy látszott, hogy nem történt rablás, hiszen az értékes kegytárgyak a helyükön voltak és a festményt sem bolygatta senki. De vajon ki és miért akarna megölni egy falusi papot?


Az atya fekete télikabátja, kalapja és fekete-fehér csíkos, vastag kötött sálja az utolsó pad lapján hevert, ahová az érkezése után helyezte. Annyi bizonyos, hogy nem a vagyonáért gyilkolták meg, hiszen a ruházata alapján nem dúskálhatott a pénzben, vélte Lara.

Ismét az oltárképre irányította a tekintetét és elmélázott.

Az athame jelenléte különös érzéssel töltötte el. A nyomozóként eltöltött kilenc esztendő már megtanította arra, hogy néha a legegyszerűbbnek látszó ügyek a legbonyolultabbak. Azt is tudta, hogy a modern világban is megtörténnek hihetetlen dolgok, és hogy semmit nem szabad elvetni azon az alapon, hogy „mese”.

Miért kellett meghalnia az idős papnak? Hogyan került a mellkasába egy boszorkány tőre? Vallási bosszú vagy személyes ellentét áldozata lett az atya?

Kellner ismét megszólalt.

- Nemsokára megérkeznek a halottszállítók, Frühlingen nyomozó.

Lara bólintott és a kezeit sötétszürke szövetkabátjának zsebébe mélyesztette. Odabenn nem fázott – csupán egy biztonságot nyújtó mozdulat része volt.

- Remek. Remélhetőleg a társam még előttük ideér. Szeretném, ha ő is megvizsgálná a testet, mielőtt elszállítják.

Kíváncsi lett volna, hol késlekedik Tom ennyi ideig.

Magdeburgban este fél kilenc után véget ért a csúcsidőszak és csillapodott a forgalom, hiszen akkorra a legtöbb ember már hazaért a munkahelyéről. Nagyon remélte, hogy a sebességimádó társa nem szenvedett balesetet valahol útközben. A szíve mélyén azonban sejtette, hogy csakis egy újabb randevú állhat a háttérben.

Kellner rendőrtiszt együtt érzően megjegyezte:

- Talán dugóba került, azért késik.

Erre Lara nem vett volna mérget, mégis bólintott.

Még nincs hozzászólás.
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!